Gratis Frakt - Under Armour® Officiell Butik

Vanliga frågor

F: Är det säkert att betala med kreditkort på din webbplats?

A: Det är säkert att använda ditt kreditkort. SSL-certifikat (Secure Sockets Layer) är det vanliga säkerhetskravet för e-handel och andra transaktioner online. Ett SSL-certifikat kombinerar kryptering för att skydda informationen när den reser Internet och identifierar information om certifikatinnehavaren för att skydda mot bedrägerier.

F: Hur lägger jag en order?

A: Du kan lägga order från vår hemsida på det snabbaste och säkraste sättet. Du kan klicka på de varor som intresserar dig och fyll i den mängd du vill ha. Klicka sedan på "lägg till i kundvagnen". Det har varit ditt beställningsnummer (var vänlig och håll det på ett säkert ställe för framtida bruk!). Fyll sedan i din detaljerade information: E-post, efternamn, förnamn, land, adress, telefonnummer och postnummer. Därefter kan du snabbt välja DHL eller EMS. Och välj din betalning: Visa eller MasterCard, sedan "checka ut" för att betala det. Glöm inte att behålla orderinformationen på ett säkert ställe om du kanske behöver kontrollera din orderstatus. Och systemet skickar ett orderbekräftelsemail för att bekräfta all information korrekt för varje order.

F: Ska du lagra min kreditkortsinformation?

A: Nej! För kort som utfärdas under VISA behandlas kortinformationen direkt från bankens system, via våra webbservrar, allt transaktionsdataflöde säkras med hjälp av den senaste tekniken. För kort som utfärdas under andra organisationer krypteras denna information med egna krypteringsalgoritmer, och lagras i miljöer utan någon online- eller fjärråtkomst.

F: Ska jag behöva öppna ett konto för att beställa från din webbplats?

A: Nej, du lägger bara till de föremål du vill ha vagnen och fortsätter till betalning. Du kommer att skapa ett konto vid beställning, som du kan använda nästa gång. Vårt system kommer att komma ihåg din fakturering och leverans för enkla kontroller i framtiden.

F: Varför är de så billiga?

A: Vi är grossist och säljer mer än 100 par varje dag. Så vi får skor direkt från fabriken, som hjälper oss att spara mycket byråkostnader. Det är därför vi kan göra så billigt pris för dig. Visst, våra varor här är anthentic kvalitet samt 100% original paket.

F: Hur hittar jag det objekt jag vill köpa?

A: Hitta på hemsidan kategorin av objektet du vill köpa (i kategorilistan längst upp på sidan under webbplatsens titel), flytta musen till kategorinamnet, du kommer att se en lista över underkategorier. Välj den som ditt föremål tillhör, och du kommer att överföras till produktsidan. Du kan välja objektet du vill köpa här.

F: Varför laddar du mitt kort mer än ditt produktpris?

A: Vi mottar endast produktpriset. Extrapengarna kan debiteras av banken som bankavgift. Hoppas du kan förstå.

F: Hur kan jag ändra min beställning eller avbryta min order?

A: Om du av någon anledning vill ändra eller avbeställa din beställning, vänligen kontakta vår onlinetjänst så snart som möjligt. Registrerade kunder kan avbryta eller ändra sina beställningar direkt via "Mina beställningar". Vi kommer att göra vårt yttersta för att svara på din förfrågan, men kan inte garantera att din förfrågan kommer att bli hedrad på grund av realtidsbehandlingstider. Om en order redan har kommit in i leveransprocessen kan vi inte avbryta ordern. Om din order inte kan annulleras kan du kontakta vår direktservice för att ordna returleverans. Då kan vi få full återbetalning.

F: Hur spårar jag min beställning?

A: Vi skickar spårningsnummer och beställer information till den e-postadress du lämnade för din beställning. Se till att du har lämnat den mest använda e-postadressen för din beställning. Kontakta oss via e-post om du behöver ytterligare spårningshjälp. Ibland är det några dagar försenade om frakten säkerhetskopieras på grund av stor efterfrågan innan varor uppträder i systemet. Eller spårningssystem kan försenas på grund av vissa faktorer i DHL eller EMS-spårningssystemet.

F: Kan jag ändra mitt användarnamn och e-postadress?

A: Du kan följa dessa steg för att ändra ditt användarnamn och din e-postadress själv: Logga in - Min konto-personlig information. Om det inte fungerar kan du kontakta oss och fråga vårt kundservice team om du vill ändra ditt användarnamn och din e-postadress.

F: Vad händer om objektet jag köpte passar inte?

A: Om du inte är nöjd med passformen på ditt föremål, är du välkommen att återvända eller byta ut det. Alla retur måste innehålla originalemballage och taggar. Kunderna är dock ansvariga för returportot och försäkrar att de skickas tillbaka till oss. Som ett tack till våra andra shoppare ber vi att alla föremål försökas över dina underkläder. Vi kommer att betala för frakt av bytesbyte till kunden en gång per order. Skriv ut mer information, läs hela vår returpolicy.

F: Vad händer om jag inte gillar föremålet jag köpte?

A: Om du inte är nöjd med passformen på ditt föremål, är du välkommen att återvända eller byta ut det. Alla retur måste innehålla originalemballage och taggar. Kunderna är ansvariga för att försändelserna skickas tillbaka till oss. Som ett tack till våra andra shoppare ber vi att alla föremål försökas över dina underkläder. Skriv ut mer information, var god kontakta oss.

F: Vad händer om min order aldrig anlände?

A: Vänligen kontakta vår kundtjänst med ditt beställningsnummer och användarnamn. Var vänlig kontakta oss. Vi kommer att undersöka din beställning och hjälpa dig att ta reda på din beställning. Om det var våra misstag, skickar vi tillbaka din beställning eller ger dig en återbetalning som du begär.

F: Hur gör jag en avkastning?

A: Om du vill göra en avkastning, returnera varan / föremålen med en kopia av fakturan och Retureringsformuläret. Returer kan skickas till den adress som anges på toppen av fakturan. Se vår retur- / utbytespolicy för mer information.