Gratis Frakt - Under Armour® Officiell Butik

Utbyte & Retur

Vi vill att du ska vara helt nöjd med ditt köp

Vi gör vårt bästa för att ge dig 100% tillfredsställelse. Vi lovar: Officiellt varumärkesstöd. 100% autentisk. Din tillfredsställelse är det vi strävar efter. Innan du vill returnera varor, först kontakta oss för att diskutera problemet du har. För det mesta kan vi lösa problemet genom att ge teknisk support och du behöver inte skicka något tillbaka. Om det finns oåterkalleliga fel på varorna, kan du returnera dem till oss för reparation eller utbyte. Vi erbjuder en omfattande retur- och utbytespolitik till dig.

 

Utbytespolicy

Om 15 dagar (från det att produkterna mottogs), om du hittar de produkter du väljer inte uppfyller dig när det gäller färg eller storlek, kan den returneras och ersättas under följande villkor:

1) Du måste kontakta oss innan du returnerar varorna. Produkterna ska inte ha använts (utom tryout). Alla objekt som skickas tillbaka till oss måste vara i sitt ursprungliga skick, dvs inte slitna, ändras eller tvättas, med alla taggar bifogade. Slitna eller smutsiga föremål kommer tillbaka till dig.

2) Fraktkostnaderna för de ersatta produkterna som vi skickar till dig borde också tas ut av dig. Innan du skickar föremålen för byte, var god överför den leveranskostnaden för att sätta tillbaka de ersatta föremålen från oss först.

3) Om du hittar produkterna med kvalitetsproblem (icke-mänskliga faktorer eller icke-resistenta yttre skador). Vi betalar fraktkostnaderna för de ersatta produkterna som vi skickar till dig.

4) När vi har mottagit varorna kommer vi att skicka det nya objektet du ombeställer eller återbetalar din betalning. När vi mottar produkterna skickas tillbaka intactly, ersätter vi det med nya och skickar dem tillbaka till dig.

5) Vi rekommenderar att du lägger till spårning och försäkring när du skickar varor till oss för ditt eget skydd, eftersom vi inte kan ansvara för förlorade leveranser. Frakt och fraktkostnader återbetalas inte.

 

Returpolicy

Vi är stolta över vårt rykte för kvalitet, och om du inte är nöjd med din beställning av någon anledning, accepterar vi retur av varor.

1. Du bör kontakta oss inom 15 dagar från det datum du mottog den. Innan du gör din retur, vänligen kontakta oss för returadressen. Se till att du anger rätt leveransadress och telefonnummer. Vi är inte ansvariga för avkastningen om du ger oss en fel adress.

2. Pleas, försäkra dig om att dina returnerade artiklar i originalförpackningen, inklusive alla tillbehör, taggar, inte slits, ändras eller tvättas och kan återförsäljas. Alla artiklar som returneras ska skickas med originalkvittot och en anteckning med det för att ange orsaken till att du returnerar varan.

3. Om det inte är kvalitetsproblemen. Originala frakt- och hanteringsavgifter kan inte återbetalas. Retur fraktkostnad ska betalas av köparen. Dessutom rekommenderar vi att du lägger till spårning och försäkring för ditt eget skydd, eftersom vi inte kan vara ansvariga för förlorade leveranser.

4. Vänligen meddela oss spårningsnumret när du returnerar ditt köp, eftersom vi inte kan ansvara för förlorade leveranser. Vi kommer att återbetala dig först när vi har fått dina varor.

5. Om du har några frågor om att returnera dina produkter, var god kontakta oss! Tyvärr kan vi inte ansvara för förlorade paket i transit.

6. När vi har mottagit dig returnerade varor skickar vi dig en e-postbekräftelse och din återbetalning kommer att behandlas inom 7 dagar. Återbetalningar kommer att betalas tillbaka med samma betalningsmedel som du använde för den ursprungliga transaktionen.

Observera: Det kan ta några ytterligare arbetsdagar för bank- och kreditkortsystemet att kreditera pengarna tillbaka på ditt kreditkort eller bankkonto när vi har behandlat dig. Ditt bidrag kommer att krediteras det ursprungliga köparens kreditkort, och det kan ta upp till 30 arbetsdagar för din bank att slutföra, beroende på deras behandlingstid. Detta kan variera kraftigt mellan kortutgivare, och vi kan inte påverka detta.